Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till P-11!
Hej

Vi är ett gäng glada killar födda 2011 (som fyller 9 år under 2020). Här blandar vi lek med bollglädje och tränar på bollkontroll. 

Varje vecka träffas 20-30 spelare o har skoj! Under våren/sommaren/hösten 2020 har vi med start v17 uteträning på Enerbacken vid Lackarebäckshemmet (7mot7 planen). 
Vi har två tider varje vecka. Se detaljer under Kalender:
Torsdagar 17.00-18.30
Söndagar 15.30-17.00
(ibland justerade tider enligt tider i Kalendern samt email utskick)
Under 2020 kommer vi att träna successivt mer på passningsspel, skott, rörelsemönster samt matchsituationer.

2020 har vi även seriespel. Under Maj/Juni blir det 6 matcher per lag samt under Aug/Sept ca 6 matcher. Matcherna är 3*15 min. Vi har 3 lag (Röd, Blå och Vit) som har matcher under Tisdagar. Detaljerat matchschema uppdateras i vår Kalender samt under Dokument
Därtill följer under året ett antal Sammandrag/cuper under helgerna. Vi genomför även ett antal träningsmatcher under året.

På grund av Covid19/Corona sker matchspelen enligt SvFF och Folkhälsomyndighetens riktlinjer från 24/4 som säger att all publik, föräldrar och anhöriga, undanbes vid tränings- och seriematcher. Bara de som är nödvändiga för att matchen skall kunna genomföras skall vara på plats, dvs spelare, ledare och funktionärer.

Det är såklart jättetråkigt att inte få se våra underbara ungdomar spela fotboll men det är viktigt att vi bidrar till att minska smittspridningen


Har du lust att vara med och träna o spela så hör av dig till oss tränare, se Kontakt, eller kom till en träning och prova på! Det enda som behövs är skor som funkar för fotboll och en flaska med vatten!

För anmälan till laget:

http://www.molndalfotboll.com/form/Default.asp?ID=50500


Varmt Välkommen!

Säsongsavslutning Torsdag 25/6
2020-06-25 22:19
Hej

Det blev en väldig rolig o varm avslutning på Frejaplan där vi blandade träning, matchspel och lagsnack med en därtill tillbakablick på allt vi lärt oss senaste halvåret! De va en tapper skara som prioriterade fotbollsplanen framför badstranden den här väldigt varma dagen! Bra vi har en läkare i tränarteamet som ser till vi sköter tillförseln av vätska mellan träningspassen! Glassen, eller kanske glassarna, i slutet av träningen smakade dessutom extra gott så vi avslutade med en härlig energi inför sommar-fotboll-uppehållet! 
Nu under Juli laddar vi batterierna med mer bad och glass så syns vi i Augusti 16/8 på Enerbacken! Vi tränare tackar för den fina presenten som ger oss lite extra energi inför augustistarten! :-)

Må så gott och ha en riktigt härlig sommar alla! :-)

mvh
Tränarna
Dagens träning/sommaravslutning Torsdag 25/6 kl 17.00 på Frejaplan
2020-06-25 08:56
Hej

En vänlig påminnelse till alla er barn som är med på dagens träning och sommaravslutning på Frejaplan (vid Aktiviteten, Frejagatan 1 Mölndal) kl 17.00.
Tänk på att ta med er lite extra vatten. Bra o dricka lite extra oxå under dagen. Det blir varmt idag!

Syns snart! :-)

mvh
Tränarna
Dags för lite tränings-sommarlov!
2020-06-23 14:02

Hej

 

Hoppas allt väl i högsommarvärmen!


Efter sommaravslutningen nu på Torsdag 25/6 är 2020 vårsäsongen till ända och många härliga träningspass och en hel del matcher har vi hunnit med!


Efter ett väldigt annorlunda första halvår pga Corona är det nu dags för sommaruppehåll. Roligt att vi tillslut kom igång med seriespel under våren även om halva serien klipptes bort. Första halvåret har inkluderat lite mindre matchspel o träningsmatcher än vanligt pga Corona men de blev ca 40 träningar, Minilirarcupen samt några träningsmatcher iallafall! Skoj! Det har varit en härlig energi, mycket glädje och riktigt bra spel på våra träningar och matcher som vi skall bygga vidare på efter sommaren!

Nu tar vi sommarledigt under Juli med bad och glass samt lite lagom regn till vår Enerbacken så startar våra P11 träningar upp igen i Augusti på Söndag 16/8!

Väldigt roligt därtill att se vi har erhållit flera nya spelare under våren och hoppas så klart att fler vill vara med och lira boll! Klubbens motto är ”Vi vill vara så många som möjligt – så länge som möjligt – och att alla har chansen att bli så bra som möjligt”.

 

Till alla föräldrar inför starten i Augusti:

  • Vi är nu 4 tränare och behöver ytterligare 2 tränare. Därtill bra att erhålla några Hjälptränare. Hjälptränare hjälper till vid vissa övningar under träningarna samt även i sitt barns lag vid matcher om Lagtränaren är ensam. Vänligen återkom till någon av oss tränare. Därtill kommer även föräldrar behövas som domare, i kiosken (när den kan öppnas igen), trivselgrupp och i sponsringsgrupp till den Föräldragrupp som vi redan har.
  • Fortsätt prata med era barn om två viktiga saker varje barn behöver tänka på inför träningar och matcher. Vara en bra kompis samt lyssna på tränarna, så vi får en bra träning och lagkänsla där vi stärker varandra med positiva ord. Vi lyfter fram och bygger vidare på bra kompisbeteenden som är grunden till att vi får en bra långsiktig lagkänsla där alla spelare trivs. Det är ett gäng livliga killar och har blivit bättre fokus på träningar. De flesta är på träningar för att lära sig nya saker och lyssnar på våra instruktioner. Vi tränare har pratat om att vi skall vara tydliga och säga ifrån till de barnen som upprepat inte lyssnar. Om man stör träningen får man sitta en liten stund vid sidan och samla ihop sig innan man är med igen. Ibland händer det att killarna kan säga taskiga saker till varandra och vi tror att ju äldre de blir, desto tuffare kan också språkbruket bli. Därför försöker vi tränare vara aktiva, prata med killarna och säga till så fort vi hör olämpliga kommentarer eller om barnen kommer till oss för att de upplevt något tråkigt. Ni föräldrar får gärna hjälpa oss och barnen genom att höra av er om det kommer fram något hemma som har med attityder eller tråkiga kommentarer att göra så vi vet och kan vara uppmärksamma. Viktigt att ni pratar med barnen om detta så vi alla hjälps åt.
  • Viktigt barnen kommer till träningarna tankade med energi/mat i kroppen och fokuserade på fotbollsträningen. På en fotbollsträning tränar vi fotboll genom ett antal olika övningar där vi förenar fotbollsglädje med flera olika fotbollsaktiviteter. Prata gärna med era barn om syftet med varför vi har träningsövningar och inte "enbart spelar match". Mycket av träningen går just nu ut på att ”spela ihop”. Att hitta passningar, göra sig spelbar och använda ytor. Och då är det viktigt att barnen är med på vad övningar går ut på. Och det är fantastiskt att se utvecklingen hos killarna, att de för det mesta spelar som ett lag och samarbetar.
  • Enligt SvFF Spelutbildningsplan Nivå 1 för 8-9 åringar och ”Spel med närmaste spelare” kommer vi nästa år ta oss till nästa Nivå 2 för 10-åringar med ” Kollektivt spel med få spelare”. Svenska Fotbollförbundet har delat in Spelarutbildningsplanen i fyra nivåer, från 6 till 19 år, där varje nivå har en egen målbild. Det som spelaren lär sig på en nivå finns med, förstärks och utökas på nästa nivå upp till dess att målbilden är fullt utbyggd vid 19 års ålder. Till detta har vi inom klubben Mölndalslinjen som på sina 75 sidor beskriver hur vi arbetar med detta inom IF Mölndal Fotboll. Finns på hemsidan att läsa.
  • Till hösten fortsätter vi med 5mot5 matcher för att sen nästa år börja med 7mot7. Det blir viktigt att lägga en bra grund för vårt spel under hösten så blir 7mot7 spelet på den större planen desto roligare!
  • Vi har fortsatt 3 anmälda lag 5mot5 under hösten och kommer skicka ut inbjudningar så snart spelschemat är klart. Fortsatt kommer barnen rotera på olika positioner men alla kanske inte spelar alla positioner på varje match.
  • Vi har ingen kioskförsäljning vid hemmamatcher pga Corona så vi har inget tillskott till vår lagkassa. Vi har sen tidigare inte arbetat aktivt med andra insamlingar. Under hösten ser vi över olika sätt att utöka pengatillskott till vår lagkassa då cuper, domare till matcher samt andra lagaktiviteter kommer driva kostnader från vår lagkassa framförallt med start 2021.
  • Det fungerar bra med kallelser tycker vi, de flesta av er svarar i god tid och det underlättar för vår planering av träningen. Vi börjar varje träning med samling där vi också berättar vad vi kommer att träna så tänk på att komma i tid till träningar!
  • Vi kommer att genomföra ett Föräldramöte utomhus i anslutning till en träning under Augusti/September på Enerbacken där det är obligatorisk att en föräldrar från varje barn deltar, så vi är under 50 st föräldrar, för genomgång, planering samt en dialog inför höstens aktiviteter. Inbjudning kommer i god tid.


Slutligen, hoppas alla får en riktig härlig sommar! :-)

Mvh

Tränarna

Sommaravslutningen Torsdag 25/6 på Frejaplan kl 17.00
2020-06-23 07:55
Hej

Nu när Enerbacken är avstängd tar vi Sommaravslutningen på Frejaplan (vid Aktiviteten, Frejagatan 1 Mölndal)

Det blir pga Corona tyvärr en något annorlunda sommaravslutning, inte som förra året härliga familjetillställning vid Stensjön, utan en avslutning där enbart spelare o tränare deltar. Vi ser fram emot att ha en härlig familjetillställningen igen nästa år istället!

Under Torsdagen genomför vi en extra rolig fotbollsträning på Frejaplan mellan kl 17.00 - 18.30 inkluderat ett kortare avslut av träningssäsongen!

Hoppas vi syns på Torsdag kl 17.00 Freja plan!

mvh
Tränarna
Träningen Söndag 21/6 flyttad till Freja plan (vid Aktiviteten)
2020-06-21 09:40
Hej

Då vi haft en högsommarvärme under en längre tid är det dags för vår  Enerbacksplan att få sommarvila och återhämta sej inför höstens trampande. 
I dagarna kommer klubben så gräs o vattna (om det inte blir vattningsförbud).
Därmed har Enerbacksplanerna spelförbud från den 21/6 och fram till 2/8

Vi har därför bokat dagens träning på Freja plan (vid Aktiviteten, Frejagatan 1 Mölndal)

Syns där idag kl 15.30 - 17.00!

mvh
Tränarna
 
 
Våra Sponsorer
 
Gilla oss på Facebook