SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Nystart!

Nystart med unga spelare och ny huvudtränare som siktar uppåt i seriesystemet.

 

Är du intresserad av att komma och provträna? Fyll i en anmälan om provträning här. Berätta lite om dig själv, vilken position du spelar och din bakgrund som fotbollsspelare. 

Kom ihåg att skriva lite om dig själv.

Lägesuppdatering – Maj/Juni
2024-07-04 14:31
Segrare i maräng-VM och hela femkampen på bild!

Vi har nu genomfört vårsäsongen och den godkänd, men samtliga vet att det finns ytterligare växlar i laget. Detta medför att vi ser fram emot höstsäsongen med tillförsikt. Framförallt var avslutningen på våren mycket bra, med ett härligt engagemang och utöver bra prestationer så blev det sju av totalt nio möjliga poäng. Samtliga spelare tog jobbet och krigade för laget och vi gick runt på totalt 26 spelare, vilket tyder på en bra bredd.

Vår årliga femkamp, som i år bestod av följande grenar – Marängen, Säcken, Ringen, Vikten och Ärtpåsen genomfördes med stor glädje i klubbhuset. Årets segrare var Max Nilsson, Anton Johansson & Hugo Kastrup.

Vi går nu på välförtjänt ledighet och kickar igång igen i Augusti och första matchen är lördag 17 Augusti borta mot Gothenburg Celtic. Första hemma matchen är fredag 23 Augusti och då kör vi även med kiosk och halsduksförsäljning på plats.   

 

Lägesuppdatering april
2024-04-14 10:52
Matchtröja, Resultat tävling, lite häng i klubbhuset

Som vanligt så går en försäsong rasande fort. Nu är försäsongen historia och den bordläggs som ok. Laget har tränat på bra, vilket är positivt och truppen har kommit än mer samman. Målet är tydligt och det är att sikta högt och fortsätta att utvecklas som lag. Vi har inhandlat lite olika sällskapsspel till klubbhuset som används som tidsfördriv och gemenskap.

 

Vår poängliga leds av Erik Forshamn, tätt följd av  Joel Bertilsson och Alexander Ehn som jagar på underifrån.

 

Vi har äntligen erhållit det nya matchstället, vilket vi tycker är mycket snyggt. Ett stort tack för detta.

 

Serien sparkade igång i början på april och där har laget avverkat två omgångar. Tyvärr blev det förlust mot Argo med 3-2 i premiären, men laget förtjänade minst en poäng. Hemmapremiären spelades mot Gothenburg Celtic och slutade med vinst 4–1, efter en väl genomförd och kontrollerad match. Laget fortsätter att utvecklas och ett fokusområde är att omsätta ett stort bollinnehav till målchanser, som förvaltas till mål. Nycken till framgång är att ha bra träningar där vi övar och prövar på situationer som laget förväntas skapa på matcher, samt att vi vågar att utföra dem i match.

Lägesuppdatering herrseniorer
2024-03-14 19:37

Nu har herrseniorerna varit igång sedan vecka två och tränat på bra. Laget kör tre gånger i veckan och fokuseringen har varit på den fysiska biten, samt fortsätta arbeta med spelidé och struktur. Bland annat har det varje torsdag körts ett dubbelpass på STC ÅBY med den grymma instruktören Susanne. Intensiteten har var bra på träningarna, vilket lovar gott inför framtiden. Oftast får man som lag betalt förr eller senare för bra träningar under matcher. Närvaron på träningarna är bättre jämfört förra året, vilket också är positivt.

 

Vår träningspoängliga leds av Erik Forshamn, tätt följd av  Joel Bertilsson och Hugo Henckel som jagar på underifrån. 

Nu går vi in i mars månad och närmar oss seriepremiären och flyttar fokus från mängd fysik till mer explosiv träning och rörelser. Alltså, vi strävar att göra fler snabba kraftutvecklingar. Detta vill vi använda i både försvarsspelet (press) och anfallsspelet (tempoväxlingar). 

 

Målet är att fortsätta att utvecklas som lag och individuell spelare, vilket vi alltid strävar efter på träningar och matcher. Vi gnuggar vidare och kommer med en uppdaterad lägesrapport i början på april och stundande seriespel.

Träningstider 2024
2024-01-04 10:58

God fortsättning!

 

Träningstiderna för 2024.

Vi kör igång torsdag 11 januari 2024.

Vi samlas 40 minuter innan träningen startar i klubbstugan.

 

Måndagar 20:00-21:30 Åbyvallen 2

 

Tisdagar 18:30-20:00 Åbyvallen 1

 

Torsdagar 20:00-21:30 v. 2-13 Åbyvallen 1 v.14-44 Åbyvallen 2

                                    v. 45-50 Åbyvallen 1

 

Nu kör vi!

 

 

Seger i höstpremiären!
2023-08-10 22:34

Sicken go seger! Serietrean Önnered kom på besök till Åby denna relativt soliga torsdagskväll. Vi tuggar på bra i vårt presspel och har även ett eget spel idag som är riktigt bra. 
Henke fixar en straff som han hänger dit själv och startar målskyttet i matchminut 31. Tio minuter senare får vi hjälp på traven av ett rött kort för motståndet som gör att vi kan spela på lite större ytor. Vi går dock in i andra och tar det lite för lugnt. Efter nästan 20 minuter i andra sätter dock Hugo J bollen i mål efter ett riktigt fint förarbete av Mackan Fors, som sedan får stänga matchen via en assist av Lucas Carlsson. Önnered får sedan en frispark i slutet av matchen och reducerar till slutresultatet 3-1. 
Värt att notera i övrigt är att vi idag ställer upp med två hemvändande spelare, något som känns fantastiskt som förening. Välkomna hem Anton Johansson och Markus Forsberg!

 
 
Huvudsponsor
Guldsponsorer
Sponsorer