SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Styrelsen blickar tillbaka på verksamheten 2021

Även fotbollsäsongen 2021 kommer gå till historien som ett märkligt år fullt av restriktioner och annorlunda träningar och nästan alla cuper under året har ställts in.

Men klubben har trots det ökat i medlemsantal, något som är väldigt få föreningar förunnat.

 

Arbetet i styrelsen har under 11 ordinarie protokollförda styrelsemöten kännetecknats av engagemang och väl förberedda styrelsemedlemmar. Vi har genomfört många möten på ”Teams” för att hålla avstånd, tyvärr har den traditionella ledardagen inkl. ledarmiddagen med respektive fått utgå.

 

Föreningens verksamhet har bedrivits på vår egen anläggning Enerbacken (3-3, 5-5 och 7-7). Våra lite äldre lag, 9-9 och 11-11 har huvudsakligen spelat på Åby och Freja.

Futsalträningen och inomhusträning har i början av året fått utgå men i slutet av säsongen har det genomförts även om de flesta yngre lagen har varit ute på konstgräs även under vintersäsongen.

 

I seriespelet på herrseniorsidan har klubben även i år representerats av ett ungt lag och till kommande säsong ser det riktigt spännande ut då spelarna vuxit in i kostymen och spelmässigt gjort stora framsteg.

Våra Damseniorer gjorde riktigt bra ifrån sig i div 3 med en mycket hedrande 2:a plats i serien. Inför 2022 är samarbetet med Mossens BK avslutat och vi kommer att spela med en stark trupp av ”egna” produkter i div 4.

 

Vi har även under 2021 fått göra uppehåll i vårt samarbete med Lutanda Soccer Foundation men hoppas kunna ge ett par spelare möjligheten att komma och träna/spela med oss i framtiden.

 

MiniLirarCupen och Åby cup fick även i år ställas in pgr.av. Pandemirestriktioner.

 

Också ”Klubbensdag” fick ställas in men pojkar 08 kommer förhoppningsvis att få möjligheten att arrangera tillställningen tillsammans med P09 den 6/6 2022.

 

Vår traditionella ”klubbcup” Oddebollen ställdes in i år. (Men vi är anmälda till 2022.)

 

Klubbhusfrågan har även i år varit en stor fråga, ritningar är framtagna och intensivt arbete med att få till det sista beslutet från politiskt håll pågår.

 

Vår dröm att få konstgräs på Enerbacken ligger fortfarande hos Stadsbyggnadskontoret då marken behöver planändras. Något som dragit ut på tiden. Problemet är närheten till banvallen men ett par liknande frågor kommer att prövas hos länsstyrelsen och efter det vet de inblandade mer och vi får förhoppningsvis vårt positiva besked första halvan av 2022.

 

Föreningens ekonomi är i mycket god balans och vi gör ett rejält överskott även 2021. Där en stor del kan härledas till minskade kostader p.g.a. Corona. (Planhyror, domarkostnader och inställda cuper för lagen mm.)

 

Under året har styrelsen färdigställt arbetet med vår uppdaterade ”Mölndalslinje”. Arbetet att få samtliga ledare/spelare/föräldrar att känna till våra värdegrunder fortskrider.

 

Styrelsen ser mycket positivt på klubbens framtid, och fortsatta arbete i enlighet med klubbens mål och vision. En vision som idag lyder:

 

”Vi vill att så många som möjligt, spelar så länge som möjligt och blir så bra som möjligt.”
Kort sagt MÅNGA, LÄNGE, BRA.

 

Styrelsen vill skänka ett stort tack till föreningens 137 betalande ledare och funktionärer för ett strålande arbete under året. Utan vars ideella insatser klubben inte skulle existera.

 

Ett sista tack till våra sponsorer med Dunross i täten som med sitt stöd bidragit till klubbens värdegrund och att vi sakta men säkert kan höja förhoppningarna på en ny klubbstuga samt en ”egen” konstgräsplan.

 

Till ”Årets ledare” och mottagare av Lennart Strandbergs vandringspris utsågs Per Bertilsson som genom sina insatser ökat klubbkänslan och Mölndalshjärtat både i senior och föreningens yngre lag.

 

Mölndal 31 januari 2021.

 

Styrelsen/

Ordförande

Mats Pehrsson

VAD ÄR IF MÖLNDAL FOTBOLL?

 

IF Mölndal fotboll är en sammanslagning av IFK Mölndal och Mölndal FF.

Detta skedde år 2000. Klubben är ideell och bedriver utbildning i fotboll för killar och tjejer på Enerbacken, Frejaplan och Åbyvallen. Vårt klubbhus ligger i Åby fritidscentrum mellan Åby simhall och friidrottsanläggning. Mölndal Fotboll är medlem i Mölndalsalliansen, Göteborgs fotbollsförbund och Svenska fotbollsförbundet.

 

VARFÖR FINNS IF Mölndal Fotboll?

 

IF Mölndal Fotboll vill skapa ett livslångt intresse för fotboll och medverka till social och fysisk utveckling för ungdomar. Vi vill skapa goda idrottsutövare som finner glädje i det vi gör.

 

HUR GÖR IF Mölndal Fotboll?


 •  Vi bedriver vår verksamhet enligt Mölndalslinjen och spela, lek och lär.
 • Vi vill att alla ska erbjudas att vara med.
 • Vi har föräldramedverkan. Alla kan hjälpa till. Ta vara på alla.
 • Vi har utbildningsfokus.
 • Vi följer en spelarutbildningsplan.
 • Vi har utbildade ledare.
 • Vi har minilirarcupen.
 • Vi har landslagetsfotbollsskola.
 • Vi ska ta vara på äldre spelare för ledaruppdrag och som förebilder för yngre spelare.
 • Vi ska ha stor representation på talangträningar, utbildningsdagar och annan verksamhet som Göteborgs fotbollsförbund erbjuder.
 • Vi ska ha ett gott samarbete med andra klubbar.
 • Vi rekommenderar multiidrottande. Träna hela kroppen.
 • Vi vill vara så många som möjligt – så länge som möjligt- och att alla har chansen att bli så bra som möjligt. 
 
 
Våra Sponsorer
 
Gilla oss på Facebook